Monthly Archives - June 2016

A MALAYSIAN APARTMENT THAT FOCUSES ON NATURAL MATERIALS

Nu Infinity designed this apartment in Kuala Lumpur, Malaysia for a photographer and frequent traveler with a focus on natural, high quality materials, like solid wood, plants, and real stones. The concept was to make it feel like a sanctuary in the sky after returning from a trip.

DC-Residency-Nu-Infinity-1a

DC-Residency-Nu-Infinity-2

Dark mirrors on one side of the dining room reflect the plant wall giving the illusion that the dining room is outside surrounded by nature.

DC-Residency-Nu-Infinity-3

DC-Residency-Nu-Infinity-4

Upon entering the unit from it’s private elevator, you’re greeted with a dark wooden ceiling, a rough stone wall, and a vertical plant wall that act as a division between the living room and dining room.

DC-Residency-Nu-Infinity-4a

DC-Residency-Nu-Infinity-5

DC-Residency-Nu-Infinity-6

DC-Residency-Nu-Infinity-7

DC-Residency-Nu-Infinity-8

DC-Residency-Nu-Infinity-9

DC-Residency-Nu-Infinity-10

DC-Residency-Nu-Infinity-11

The master bedroom is long and narrow with a large, curved wall of windows at one end overlooking the city.

DC-Residency-Nu-Infinity-12

They incorporated more vertical plant walls in the bedroom which are interspersed between panels of wood.

DC-Residency-Nu-Infinity-13

DC-Residency-Nu-Infinity-14-bath-closet